Training: Werk & Kind

 
 

Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de werkende ouders vindt dat hun leven in balans is. Dit gebrek aan balans kan leiden tot ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Onderzoek van TNO onder zwangere vrouwen laat dit zien. Maar liefst 60% van de zwangere vrouwen verzuimen, maar bij goede voorlichting halveert het verzuim.  Verzuim kan dus worden voorkomen door de juiste voorbereidingen, keuzes en afspraken.  Recent onderzoek laat zien dat ouders met veeleisende banen niet per definitie minder tijd  met het gezin doorbrengen. Wel wordt de kwaliteit sterk beïnvloed door een baan. De kwaliteit van tijd met het gezin is lager als een baan veel energie vraagt.

De training richt zich op aanstaande ouders, en ouders met jonge kinderen, die gezin en werk willen combineren. Het doel van de training is het verminderen of zelfs voorkomen van deze disbalans. Hierdoor blijft de motivatie op werk op peil. Praktische handvaten worden gegeven om een hoge werk ambitie te combineren met een goede zorg voor het gezin.

 

Waarom deze training?

Zodra een kind op komst is worden werkende ouders geconfronteerd met een combinatie aan ‘schokken’ die de productiviteit op werk kunnen beïnvloeden en de balans kunnen verstoren. Afhankelijk van de persoonlijke situatie spelen vier elementen een centrale rol in de mate waarin werk en gezin goed kunnen worden gecombineerd. Dit zijn time management zowel op werk als in de privé-sfeer, persoonlijke financiën,  de praktische inrichting van het gezinsleven rondom werktijden, en pedagogische uitdagingen.

De training is opgebouwd uit vier modules over deze thema’s, waarin een praktisch plan wordt opgesteld dat is gericht op een duurzame succesvolle combinatie van werk en gezin.

Binnen de training wordt gekeken naar de huidige situatie, de aankomende veranderingen en hoe deze op te vangen.  Dit doen we aan de hand van enkele oefeningen en opdrachten. Daarbij delen we ervaringen, expertise en tools. De cursus is gericht op persoonlijke behoeftes met aandacht voor de dagelijkse praktijksituaties van de cursisten.

De module time management geeft handreikingen voor hoe om te gaan met meer taken en minder flexibiliteit. De module persoonlijke financiën helpt in de voorbereiding op mogelijke afnemende inkomsten en toenemende kosten.  De module praktische inrichting helpt om de werkweek in te delen, taken te verdelen, en voor te bereiden op calamiteiten, alsmede het managen van verwachtingen van de werknemer en werkgever. Tot slot richt de module pedagogie zich op praktische handvaten om de relatie met het kind en de opvoeding in het eerste jaar zo vorm te geven dat het kind optimaal aandacht krijgt en tegelijkertijd energie en ruimte blijft bestaan voor de ouder om ook aan de werkverplichtingen te kunnen voldoen.

Opbouw training

De lokatieKasteel Moersbergen

Moersbergselaan 17

3941 BW Doorn


Uw investering

Onze cursisten investeren een vrije zaterdag. De werkgever investeert € 490 ,-


Arrangementen

Wij regelen een optioneel lunch, koffie en thee arrangement voor € 20 ,-

Wij kunnen eveneens een oppas regelen voor € 50 per kind.


Btw

Op alle trainingen is 21% BTW van toepassing.


Datum

De volgende training zal plaatsvinden op zaterdag 23 november

Meld je hier aan.

Praktische informatie